Error message

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor in require_once() (line 3161 of /storage/vhost/scriptorius/web/scriptorius.sk/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor in require_once() (line 113 of /storage/vhost/scriptorius/web/scriptorius.sk/sites/all/modules/ctools/ctools.module).

Jeden deň môjho života

Piatok, 19.4.2013

 

6:20

Sebastián sa budí, budím sa teda aj ja. Terka strávila pri budiacom sa Sebastiánovi prvú polovicu noci. Spí teraz v Natanaelovej izbe. V kuchyni už čaká Natanael a so šiltovkou na hlave a obutý v teniskách (oboje má vo vnútri zakázané - ale nechávam to plávať) a pýta čosi na raňajky. Odkrajujem mu chlieb, natrie si ho už sám.

Sebastián sedí pri starom počítači a pýta rozprávku. Shawn the Sheep je na ráno ideálne. Ešte mu musím očistiť jablko.

Zapínam svoj pracovný počítač. Kým nabehne, idem pustiť hydinu a do liahne obrátiť vajcia. Vlhkosť už klesla dosť nízko, dolievam aj vodu. Vajcia šli do liahne včera, o mesiac z nich (hádam) bude húf moriek a kuriatok.

Medzičasom sa Terka vracia z obchodu.

 

7:00

Konečne sa dostávam k meditácii na SMN.

 

7:30

Raňajkujem pri počítači. Káva a rožok s džemom stačia. Pozerám si prvé fotky možných atentátnikov z Bostonu. Nie že by som si myslel, že som ich už niekde videl, ale zvedavosť je zvedavosť...

Ranné počítačové povinnosti: Zistiť, aké rozmery majú závity napojenia chladiča oleja do bloku motora Škody 110R. Ok, 14x1,5. Som zvedavý, kde v Prievidzi zoženiem skrutku s takým závitom.

Potom smolím "žiadosť o predĺženie dočasného vyradenia oktávky z prevádzky na pozemných komunikáciách". Ak to nestihnem odovzdať načas, zarobím si na mastnú pokutu. V duchu nadávam. Kto kedy vymyslel, aby mi úrad musel schváliťaj to, že s autom nejazdím po ceste?

Pripravujem do auta sedačky.

 

8:50

Zastavujem sa v Poluvsí. (Včera som opiľoval konáre z duglasky otcovou pílou, ale v tretine som to vzdal. Píla mala obrovský voľnobeh a do otáčok sa jej vôbec nechcelo. Viac krát som sa pristihol, ako som jej pomáhal, ako keby som pílil ručnou pílou). Dozvedám sa, že vzduchový filter je na nej od výroby (15 rokov) a návod na naštelovanie práve zháňajú.

Pokračujem do starého železa. Potrebujem na opravu fóliovníka malý kúsok jokloviny. Majú meter. Beriem celý, zvyšok vrátim. Medzi plechom som objavil puzdro wehrmachtu na plynovú masku. Pekný suvenír, ale budem musieť nájsť návod na reštaurovanie. Asi najskôr opieskovať a potom základ a vrchnú farbu. Len zistiť, aký tam je presne odtieň...

Keby som to bol vedel, nebol by som pred týždňom vyhodil tú masku po dedovi...

 

9:40

Vraciam sa domov. Beriem Sebastiána a ideme do Prievidze vybavovať. V zákrute smrti stretávame kamión naložený mladými dubmi - bez gurtní. Zvyšok cesty rekapitulujem život. Za tých päť rokov na marketingu farmafirmy budem musieť niečo vykonať. Zachrániť život pápežovi, alebo objaviť liek na rakovinu...

Pred STK vidím Tatru 148. Zastavujem sa a pýtam sa šoféra, aký má rozmer klinového remeňa na kompresore. Nevie, nejazdí s ňou bežne. Zhodneme sa len na tom, že široký. Takže asi ten 20x900, čo som videl včera v katalógu. Ale poradí mi firmu, kde to budú vedieť... Môj kompresor totiž prešmykuje - asi to bude úzky remeň.

Zháňam ďalšie drobné diely na repas motora zo Škody 110R. Nedarí sa. Osvedčený dodávateľ tentoraz zlyhal.

V Husquarne kupujem nový filter. Majú ho skladom. Aspoň niečo sa dnes darí.

V Isse si dávam kopírovať papiere, čo potrebujú úradníci potrebujú k oktávke a žiadosti predĺženie dočasného vyradenia. Už ich síce majú v spise, ale...

Kupujem si tam  aj dvoj-DVD diskusie s Jurajom Karpišom a Robertom Bezákom z Jedného sveta. Zasa plusový bod.

 

11:43

Konečne sme na úrade pre  cestnú dopravu. Od 11:30 majú prestávku. Rozmýšľam, prečo musia ísť všetci úradníci na obed naraz. Asi by sa jeden sám bál...

Obraciame sa späť, Sebastián padá zo schodov. Nepríjemný pád, ale asi sa viac zľakol ako udrel.

 

12:00

V Poluvsí vyzdvihujem pílu.

 

12:05

Prichádzame domov. Pri rozvoze mlieka nevidím Terku. Kýva na mňa Maťa. Terke vraj prišlo zle. Preberám od Mate dve fľaše s mliekom a doma sa snažím postarať o Terku. Popoludňajší program sa týmto ruší. Dováram obed a starám sa o nervózneho Sebastiána, ktorý v aute na chvíľu zadriemal a je trochu mimo.

 

13:30

Konečne obed.

 

14:00

Terka má zrejme brušnú chrípku. Porobím, čo môžem, beriem Sebastiána opäť idem do Poluvsia. Píla ešte nie je nastavená. Nakladám ju do auta - nastavím ju sám, keď bude trocha času - možno zajtra. Beriem ešte Sebastiána na vychádzku. Pri ihrisku pozorujeme ovečky, potom hádžeme do potoka kačkám kamienky. Po pár kusoch strácajú o nás záujem.

Navštevujem ešte jeden zdroj dielov na staré škodovky. Aspoň čosi som zohnal.

Domov sa neponáhľam. Viem, že Terke najviac pomôže, keď bude doma kľud - čiže Sebastián oddelený od Natanaela.

 

16:00

Sme doma. Terka má jasné príznaky chrípky. Beriem chalanov na dvor. Ja pílim drevo na cirkulári, chalani sa bavia opodiaľ na dvore. Potom veľké upratovanie dvora. Skúšam nastaviť pílu. Ako to bolo? Obe skrutky naplno doprava, potom späť o 1 a 1/2 otáčky, potom ľavú doprava a pravú doľava - tak akurát, aby sa netočila na voľnobehu reťaz - ale zasa nie moc, aby to nedusilo max. otáčky...

 

18:00

Dvor je uprataný, píla nastavená. Chystám chalanom večeru. Terka nechce jedlo ani vidieť. Fajn :-).

Chalanov treba ešte umyť a uložiť. Natanael problémy nerobí. Snažím sa uspať Sebastiána. Preberám sa na to, ako zatvára dvere na spálni:"Zatvojím dveje, aby som Ťa nebudij!"

Naženiem ho naspäť do postele. Protesty, krik a trochu plaču, ale nakoniec zaspáva.

 

20:30

Zasa do liahne obracať vajcia. Vlhkosť je v norme, voda do rána vydrží.

 

20:45

Čas na večeru pri DVD s Karpišom z Jedného sveta. Fajn chlap. Dobre padne sem-tam takého počúvať.

 

22:30

Zasa som pri počítači dlhšie, ako som pôvodne chcel a zasa ma to mrzí. Ale hádam zajtra bude lepšie a možno dokončím ten motor, alebo zoženiem nejaký väčší preklad... Rýchlo do postieľky, nech je tu ten nový krajší deň čo najskôr.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Undefined