Error message

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor in require_once() (line 3161 of /storage/vhost/scriptorius/web/scriptorius.sk/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor in require_once() (line 113 of /storage/vhost/scriptorius/web/scriptorius.sk/sites/all/modules/ctools/ctools.module).

O povahe Slovákov

Nedávno som pracoval u známeho. Popri práci sa našiel čas aj na rozhovor. Podarilo sa mu spojazdniť šnekový lis na brikety. Bolo s tým ale dosť motaníc. Skladal ho pol roka, pretože dodávateľské strojárske minifirmy mali zvláštny prístup.

Namiesto prevodovky s výstupnými 14 otáčkami dodali prevodovku so 114 otáčkami na výstupe. (Komédia nastala, keď si chcel na pohybe miešadla overiť, či je prevodovka správna. Namiesto jednej otáčky za štyri sekundy to lietalo dvakrát za sekundu :-) ).

A motor miešadla nezvláda miešanie, ak je zásobník naplnený na viac ako jednu tretinu...

Ďalší problém nastal s s hlavným motorom, ktorý nie je priamo stavaný na našu sieť a zvyklosti - krajina pôvodu Čína - čo k tomu dodať... Bolo kvôli nemu treba zosilniť ochranné prvky v sieti. Zasa výdavky navyše.

Dodávateľ cyklónu tiež nezvládol svoju úlohu a vždy pri jeho zapojení sa miestnosť plní jemným prachom...

Zhodli sme sa na tom, že to je naša povaha: To stačí, netreba to siliť...  A potom prídu na rad výhovorky: Nefunguje to -  môže za to počasie, šéf, vláda, sused, svokra, žena, fáza mesiaca...

Po takejto diskusii som začal robiť prácu, na ktorú som bol nakontraktovaný. Po nejakom čase za mnou známy prišiel,  a pýtal sa, čo robím a prečo.

Po krátkom uvažovaní hovorí: "Hádam to nemusí byť až tak presné... Takto to stačí!"

 

Undefined