Error message

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor in require_once() (line 3161 of /storage/vhost/scriptorius/web/scriptorius.sk/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor in require_once() (line 113 of /storage/vhost/scriptorius/web/scriptorius.sk/sites/all/modules/ctools/ctools.module).

Začína ďalšia intervencia?

Ľudia, sledujte televíziu. Americká administratíva chystá ďalšiu intervenciu. Bude ďalšia vojna v priamom prenose. Zábava pre masy, zárobok pre zbrojárov, zvýšenie popularity pre politikov.

Zdá sa, že americká vládna administratíva pri plánovaní a PR novej vojny veľmi neoplýva kreativitou. Vytiahne sa matrica číslo 7a - „Použitie chemických zbraní diktátorom“. (Matrica 7 zahŕňa všetky scenáre chemických zbraní u autoritatívnych režimov. V Iraku sa použila matrica 7d.)

Médiá uverejňujú správy o výzbroji sýrskej armády, ktorej budú musieť chrabrí dobyvatelia čeliť. (To aby zbrojná lobby mohla dodať čo najviac výzbroje a voliči sa veľmi nehrabali v tých číslach...

Že sýrska armáda bude legitímne brániť územie svojho štátu? Nevadí, americkí vládni právnici už konštruujú vhodnú právnu zámienku.

Prezident najväčšej demokracie sa chystá na jej vývoz bleskovým útokom. Bleskový útok totiž zrejme iným porušením medzinárodného práva, ako pomalý útok. Alebo je dôvodom pokles podpory a nárast nesúhlasu voličov s jeho politikou? Niektorí politici odklonia v prípade prúseru pozornosť na záplavy, prípadne na ministerkinho psa, niektorí si na mape vyberú nejakú nepodstatnú krajinu, najlepšie pri pobreží, aby mohlo námorníctvo pohodlne intervenovať Tomahawkami.

Minister zahraničných vecí už dopredu vie, že použitie chemických zbraní je nesporné. A to ešte experti OSN nič nepotvrdili.

Zdá sa, že sme si nie celkom správne položili znamienko rovnosti medzi demokraciu a dobro. Potom ostatné formy vlády samozrejme znamenajú zlo. Obávam sa, že zjednodušenie sveta, ktoré u nás platilo pred dvadsiatimi rokmi, už neplatí...

Demokracia je divná forma vlády. Už v Aténach mali demokratické práva všetci (teda okrem otrokov, žien, slobodných ľudí, ktorých rodičia sa narodili v Aténach, atď. Laughing)...

Dnes sa demokracia zvrhla presne na to, k čomu od začiatku smerovala. Niekoľko kariérnych politikov si nechá platiť za schvaľovanie tých správnych zákonov finančníkmi, prípadne inými veľkopodnikateľmi.

O záujmy voličov už dávno nejde. Volič je dobrý len na to, aby vo voľbách dal záujmom podnikateľov (ktorí platia politikov) zdanie legitimity. Volič totiž vníma len absolútny povrch. (Jo, videl si správy? V Sýrii ten blázen vypustil sarin. Dobre, že to tam vybombardujeme do doby kamennej). Kto z voličov, ktorí sledujú večerné správy, si po emotívnom Kerryho prejave položí otázku, či je vôbec správne, alebo aspoň legitímne zaútočiť na cudzí štát? A či je ten útok chemickými zbraňami už potvrdený...

Systém je zhnitý do dokonalosti a tým pádom prezretý. Treba ho zmeniť...

Slovak