Error message

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor in require_once() (line 3161 of /storage/vhost/scriptorius/web/scriptorius.sk/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor in require_once() (line 113 of /storage/vhost/scriptorius/web/scriptorius.sk/sites/all/modules/ctools/ctools.module).

Podvod v priamom prenose

Zasa zháňam auto. Reagujem na ponuku na bazoši, konkrétne TU. Cena polovičná oproti bežnej, ale za opýtanie nič nedám. Možno nejaká ľahko odstrániteľná závada. Ako sa ukázalo, jedná sa o typický prípad podvodu, keď podvodník vypýta peniaze za auto dopredu a kupujúci auto nikdy neuvidí. Bohužiaľ, ani svoje peniaze. Tu je printscreen  inzerátu. A čo nasleduje? Pokračujte v čítaní.

 

Tragédia je, že zatiaľ čo "bežný bazárnik" sa neunúva reagovať, podvodníci zareagovali hneď. Tu je text ich odpovede. Všimnite si strojový preklad:

 

Ahoj, Som velmi rád, že máte záujem o kúpu auta. Ceny a informácie sú správne, som predat Volkswagen Eos 2.0 TDI s cena 4200 eur . Som prvý majitel, auto bolo nikdy zapojené do akejkolvek nehody, motor beží perfektne . Auto je v perfektnom stave, nie sú tam žiadne velké problémy . Ak máte záujem prosím odpovedzte mi, aby som mohla dat viac informácií o transakcii, rýchlo reagovat, Dekujeme vám
--------------------------------------------
On Thu, 8/7/14, jojosebo@gmail.com <jojosebo@gmail.com> wrote: Subject: Bazos.sk - odpoved na inzerat 39955349 - Volkswagen Eos 2.0 TDI Sportline Exclusive Chrom
To: daieeuee@centrum.sk
Date: Thursday, August 7, 2014, 9:56 AM
Dobrý deň,
zaujal ma Váš EOS, rád by som si ho dnes pozrel. Prezvoňte ma na 09088........
S úctou
Jozef
Email bol odoslan zo serveru Bazos.sk.

 

Takže som nahlásil podvodný inzerát a riadne som ho označil. Možno to budem riešiť aj ďalej.

 

Update večer 7.8.2014:

Tak moja konverzácia pokračuje, podvodník si ani nevšimol, že inzerát je vďaka mojej aktivite od rána zo servera bazos.sk odstránený. Ráno som mu poslal túto otázku:

 

 

>   Subject: Re: Bazos.sk - odpoved na inzerat 39955349 - Volkswagen Eos 2.0 TDI Sportline Exclusive Chrom
>   To: "Miroslav Kolouch" <miroslavkolouch@yahoo.com>
>   Date: Thursday, August 7, 2014, 11:37 AM > 
 
   >   
 
>   Dobrý    deň,
 
 pošlite mi, prosím VIN a ďalšie informácie.
 
 S úctou
                Jozef
 
 

ODPOVEĎ podvodníka:

 
Dňa 7. 8. 2014 12:12 Miroslav Kolouch wrote / napísal(a):
 
> Dobrý den,
> Som pracoval ako projektový manažér v stavebníctve a minulý rok som pracoval v Slovenskom, kde som si kúpil tento  krásny auto. Potreboval som auto do práce. Auto je stále k dispozícii na predaj , nikdy nebol  zapojený do žiadnej nehody. Motor beží hladko,  skvelý stav a dobre udržiavané . Teraz som domov a vzal som auto so sebou, aby ju udržali, ale uvedomil som si, že  musím predat, pretože som nútený platit príliš vela zodpovednosti a je tažké registrovaná tu . Nebudete platit nic  za dopravu . Vozidlo je registrovaná na slovenskom, ale teraz auto je v mojom dome v Madride . Spolocnost bude  spracovávat všetky transakcie, bude robit všetky kroky a bude dodávat vozidlo vašu adresu tvoj v priebehu niekolkých dní,  asi 4 dni.
 
> cakanie odpoved
 
> Dekuji vám za spoluprácu,
 

Na čo som zareagoval:

 

Subject: Re: Bazos.sk - odpoved na inzerat 39955349 - Volkswagen Eos 2.0 TDI Sportline Exclusive Chrom
To: "Miroslav Kolouch" <miroslavkolouch@yahoo.com
> Date: Thursday, August 7, 2014, 7:52 PM
 
Ďakujem,
pošlite adresu, kam mám poslať peniaze. Kedy bude auto na Slovensku?
 
Jozef
 

A prišla odpoveď. Všimnite si, že podvodník vyžaduje osobné údaje, preklad je zasa robený strojovým prekladačom a stále nemám VIN číslo. Osobné údaje vyžaduje, aby mohol vyzdvihnúť peniaze, ktoré bude žiadať poslať cez Western Union:

Dobrý den, Doprava a platba bude vykonaná prostredníctvom prepravnej spolocnosti. Budem platit za dopravu. Dodávky budú vykonané na Vašu adresu kamiónom a bude 4 dni . Najprv musíte mi poslat svoje kontaktné údaje pre dorucenie (vaše meno a adresa) . Prvý Akonáhle obdržíme vašu poštové info, pôjdem na ceste a ponechat služobné vozidlo svoje meno a dodaciu adresu, ako plánovaný príjemca. Sa spolocnost poskytuje prepravné služby bude kontrolovat auto a všetko funguje v aute, aby zistil, ci je všetko v poriadku s ním. Dostanete oznámenie od dopravnej spolocnosti potvrdit, že auto je v ich väzbe a že vagón bol testovaný. Ak sa z akéhokolvek dôvodu, nebudete spokojní s autom a vrátit ho do prepravnej spolocnosti, bez nákladov, a že bude vrátená v plnej výške do 24 hodín. Akékolvek poškodenie alebo vrátenie jednotky, alebo sa má nahradit alebo vrátená. Ak súhlasíte s mojím nápadom dajte mi vediet vaše údaje, aby bolo možné spúštat transakcií prostredníctvom prepravných spolocností:
- Plné meno a priezvisko
- Vaša úplná adresa ( Ulica, PSC, Mesto, Krajina)
- Vaše telefónne císlo, a ak máte inú e-mailovú adresu -
Kópiu vášho preukazu totožnosti
Potrebujem vaše údaje, iba ak ste 100% vážne a ci chcete auto, pretože som sa strávit nejaký cas a peniaze, aby sa tejto transakcie, a nechcem príliš pustú casu a penazí, ak nebudete kupovat auto, Za to, že budete mat detaily transakcie, a dalšie informácie o službe ochranu dopravných spolocnosti.
 
Dakujeme za spoluprácu,
Slovak