Error message

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor in require_once() (line 3161 of /storage/vhost/scriptorius/web/scriptorius.sk/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor in require_once() (line 113 of /storage/vhost/scriptorius/web/scriptorius.sk/sites/all/modules/ctools/ctools.module).

Tesco by nemalo šetriť na hygienikoch

Tesco v Partizánskom dostalo rekordnú pokutu. Dôchodcovia pred televízormi si pomädlia ruky, prípadne len súhlasne zamrmlú... Zasa sme raz zvíťazili nad zlými kapitalistami, ktorí nám tu predávali zhnitý tovar...Podrobnosti nájdete TU.

Ak máte trochu času, pozrite si aj, za čo slovenskí potravinári dávajú pokuty. Citujem dokument, priložený v článku: "Hlbokozmrazené filety .... mali na povrchu námrazu." atď., atď. Čo na tom, že Tesco umožňuje tovar vrátiť, ak niekto nie je spokojný? Ak nemáte dosť času na celý dokument, pozrite si bod 1. Za pozáručný tovar v celkovej hmotnosti 1,9328 kg (milujem, keď je úradník pedantný) a cene 19,33 € dostalo pokutu 25 000 €. Spravodlivosť? Nie, tomu sa hovorí vendetta.

Celkovo mi celý ten paškvil, nazvaný "Rozhodnutie o odvolaní", vyznieva ako výsmech spravodlivosti. Čo tam po nej! A čo tam po zdravom rozume! Nerobím si ilúzie o kvalite potravín v obchodoch, prípadne o dodržiavaní chladového reťazca alebo hygieny brigádnikov, ktorí prebaľujú v supermarketoch kurence po dátume spotreby... Ale toto mi príde ako keby sa Tesco v rámci šetrenia rozhodlo, že škrtne aj sumy určené na zapchávanie očí hygienikov a zvyšok bol už len nevyhnutný vývoj.

Obrázok z Kauflandu v Prievidzi pred Vianocami: Ľudia preberajú akciové mandarínky - približne každá piata je zhnitá. Celkovo je pokazených odhadom 40 kilo. Zamestnanci to nestíhajú triediť. Predpokladám, že to nebola jediná prevádzka a jediný deň, keď sa takýto tovar predával. Sťažoval sa niekto? Myslím, že nie. Mandarínky boli zlacnené, každý rozumný človek vedel, že ich má pretriediť a brať si tie dobré. Prirodzený výber? Alebo obyčajná dohoda zákazník - obchodník?  Keby sme to mali riešiť logikou citovaného dokumentu, tak by tie mandarínky vyšli Kaufland na pár stotisíc eur...

Iný obrázok: Zaklopal som na dvere drobného výrobcu potravín, tiež pred Vianocami. Aby rýchlejšie otvorili, zakričal som: "Otvorte, hygiena!" Majiteľ prevádzky otvoril, zasmial sa a hovorí: "Tí tu boli pre výrobky na sviatky už včera..."

A ešte jedna otázka: Kto sa na tú pokutu vyzbiera? Správne, Vy - zákazníci...

Slovak