Error message

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor in require_once() (line 3161 of /storage/vhost/scriptorius/web/scriptorius.sk/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor in require_once() (line 113 of /storage/vhost/scriptorius/web/scriptorius.sk/sites/all/modules/ctools/ctools.module).

Katolícke vtipy

Sestra Konzoláta hľadá v pivnici fľašu vína. (Na krvinky, samozrejme). Zrazu začuje za sebou hlboký vzdych. "Kto je tam?, pýta sa ustráchane.
"Ja som zlý duch!"
"Fú, to mi odľahlo, ja som sa zľakla, že je to matka predstavená!"

 

Prečo Boh stvoril najskôr muža a potom ženu?
Lebo nechcel počúvať rady, ako to má robiť...

 

Školenie sestier ohľadom sebavedomia a vyjadrovania vlastného názoru. Cvičenie 1. Školiteľ ukáže na obraz na stene a pýta sa sestry Atanázie: "Čo si myslíte o tom obraze?"
"Ctihodná matka predstavená hovorí, že je pekný."

 

Kto vie koľko je ženských rádov?
Ani Duch Svätý netuší...

 

Prečo je sv. Jozef patrón študentov teológie?
Lebo mal zjavenie vo sne...
 
 
Aké je hierarchické usporiadanie Cirkvi?
Pápež - biskup - farár - farská gazdiná - kaplán.
 
 
Farár spovedá mladé dievča: "A iné hriechy nemáš?" Dievča nesmelo hovorí: " Ešte sa každé ráno obzerám dlho v zrkadle, aká som pekná. Je to márnivosť?" Starý farár mávne rukou a hovorí: "Zvyčajne hej, ale v tvojom prípade to je očná vada..."

 

Najväčší hulič v Biblii?
Nabuchodonozor - sedem rokov žil na tráve...
 
 
Uplatnil by sa Ježiš ako mafián?
Iste, veď rozpúšťal zástupy...

 

Kedy sa v Biblii prvý krát spomína tenis?
V knihe Exodus (ale je to dobré len po anglicky): "...and Joseph served in Pharaoh's court."
 
 
Spomína sa v Biblii počítač?
Jeremiáš 33, 13... (nájdi súradnice)
 
 
Misionár od verbistov skončil v dedine misie. Ľudia mu boli vďační a chceli sa mu odmeniť. Ale boli takí chudobní, že jediná vec, ktorú mali, bol kostolníkov kôň. Verbista ich nechcel uraziť a dar prijal. Dostal aj poučenie, ako ho používať. Najskôr treba povedať "Chvála Bohu!" a kôň sa rozbehne ak treba zastať, je nutné povedať "Aleluja!"
Verbista poďakoval, rozlúčil sa a hovorí: "Chvála Bohu!" Kôň sa pohol a verbista (ktorému sa to páčilo), to ešte trikrát zopakoval - ale to už kôň išiel tryskom. 
Ibaže pred verbistom priepasť...
Milý misionár sa vyplašil a kričí:"Amén... Hosaná... Maranathááá...!!!", ale kôň nič, cvála ďalej. V poslednej chvíli si misionár spomenul na ono potrebné slovo a na povel "Aleluja!" Kôň zastal ako pribitý pol metra pred priepasťou.
Misionár si utrel pot z čela, pozrel na nebo a hovorí "Chvála Bohu!"

 

Ak je človek v nebezpečenstve, zachráni ho anjel strážny. Ak je v nebezpečenstve anjel strážny, zachráni ho Chuck Norris.

Slovak